2011-07-14

sarjan & staff sarjan



hye u0lls !! lme dh sy dh x update blog ni ..
okey 11-13 / 7 / 2011 hari tuh sy pegi kem kenaikan pangkat sarjan & staff sarjan ..
huhu beshh kowt ... ujian berpangkalan kt sne pown bez2 .. rugi spe yg x dpt pegi tuh ..
sy dpt rmi kwn baru hehe .. sy syg ahli kumpulan ( k 5) ..
saya rindu anda semua (!!)

oke kt sane kami menjalani ujian berpangkalan seperti :

ikatan dan gajet
kerohanian dan moral
kawad kaki
bantu mula keusahawanan
alam sekitar ketatanegaraan 
kompas/orienteering
ikhtiar hidup
ujian fizikal
ujian bertulis

2 je lah ujian yg kmi kne bwt .. tapi menurut wak jai .. sebenarnye banyak agih yg kmikne bwt lau nak dptkan pangkat sarjan dan staff sarjan .. di sbb kan kesuntukan masa ..perkara2 diatas 2 kelas yg kami kne bwt .. huhu .

hari terakhir di kem 
hari terakhir 2 kumpulan sy (K 5) tinggal 2 ujian je kene bwt iaitu ujian (ikhtiar hidup & orientering) ... ha ujian last2 ni mmg bez gile 2 sbb kne memasak n belari .. ujian memasak kne bwt lepat pisang bakar .. dlm ujian ni kmi kne menghidupkan api , mencari kayu api & masak lepat pisang bakar .. halamak senang je kan r0ck kan .. tapi bile time up juri pon dh rase ...juri 2 ckp kami punye sedap just tepung kurang je ..hehe tapi pape pon sy dan rock bole la jugak senyum n gelak bangge .. 
ujian orientering plak senang je ..tuan fiduk/ abg fiduk bagi soklan kite jwb ... then puan sara bagi bearing kite lari2 ikut arah kompas tuh then punch ..haha sng la jgak .. huh bez2..lps ujian terakir abg fiduk bagi kami tamat ujian 2 awal..so kumpulan kami sempat la mandi n kemas2 barang tok balik.. ^^

k mase yg dinanti2 kan pon tibe..
raptai telah bermula ..
wak jai mengumumkan spr yg berjaya dpt staff sarjan dan dpt sarjan
oke wak jai ckp ade 7 org yg gagal dlm jian nih ..
time wak jai umum kan spe yg dpt sarjan dan staff sarjan 2 name sy x tersenarai that mean sy GAGAL  xdpt bwk balik pape pangkat pon..wah time 2 xrase pape pon ... tpi rase sedikit kecewa 2 ade lah ken ..raptai dh habis ..then acara perwatikahan g sebenar pulak ambil alih majlis tu ...oke selesai perwatikahan staff sarjan ..kini tibo la mase nye tok perwatikahan sarjan ...dh dalam 20 lebih nama2 sarjan disebut tetibe nama sy dipanggil oleh MC iaitu kak umi .die panggil can nih (SARJAN NURUL ZARITH SOFIA BT MAHD SOT) .. perhhh (!!) aq tekejot gile babi  sume yg kenal aq pandang aq ... pstu dorg ckp name aq ade lah .. that mean aq x fail!! yah0o ... ya allah alhamdulillah ... air mate aq dh bergenang dh .. uh mmg sy0k habis si0t... mati2 aq igt aq gagal c0z wak jai x sbt name aq tdi .. fuhh mmg SUPERB ALHAMDULILLAH la...tpi yg aq plek nye mse wak jai xsebot nme aq aq x sedey pon .. tapi bile kak umi sebut name aq .. air mate aq bole bergenang n aq bole tersenyum gembire ..mungkin  terharu sangat agak nyer.. haha .. 
aq x balik dari kem 2 dengan tangan kosong yeaaaa!!!

so orang tgk je lah ek gambar2 kt bwh nih









































2011-07-08

S+E+R+A+B+U+T

OKE!! heh sejak dua hari ni mmg serabut r dlm pale b. hotak aq ni ... mne x nye 11.7.2011 (isnin) ni kne p kem kenaikan pangkat kowt... aq serabot coz byk bende kne prepare SYG ... dari ikatan gajet + hadis + memasak ( no hal r )+ orientering + kawad + arahan kawad + ujian berpengkalan+ ujian berpengkalan+ ujian berpengkalan = serabot ...halamak aq mmg lemah bab ikatan nih... cane niii ~ (!!)... aq kne hadapi dan lulus sume ni jika nak dapatkan pangkat staff sarjan / sarjan ....ermm mmg ssh lah .. tpi kne bwt jugak lah SYG ..secara INDIVIDU ye bkn berkumpulan sbb pangkat xbole kongsi ... hmm encik npe lah x bwt berkumpulan je kn sonang ckit kojo eden ... hodoi .. 
papepon aq akan cube wt yg terbaik hee ^^
korang sayang please wish me luck & selamat eh .. ^^ syg korang
heee

2011-07-02

- p - 0 - l - a - k -

weh!! please lah benci kowt aq tgk mke ko 2 ... ape kau PK kau C0MEL LAH bwt mke cam taik ko tuh ...taik pon lagi comel la dri mke kau shial!! ( maksud aq taik kambing)... aq rase cm nk sound je kau .. kang klau aq  SOUND  kau kang ade plak yg  MENANGIS  smpi hentak2 kepale ... hishh ..jgn nk BAJET BAGOS sgt lah ... kang lau aq dh xley saba kang aq tengking kau bru tau... n kalau nk mntk tlg dkt org .. pasti kn  ADE  DALAM  AYAT  KAU  2  ADE  PERKATAAN  " TOLONG " ye .... kami ni bukan  BALACHI kau or KULI BATAK kau ye !! ... 
!! INGAT !!
* walaup0n kau dh pnh kalah kn aq SEKALI 2 x bermakne kau dh BAGOS 
*aq lagi SENIOR dri kau so igt2 lah sket
* bru 6 bulan msk dh BELAGAK mcm dh senior sgt
* jgn nk cabar org klau diri 2 xsebagos mane


( text ni khas untuk some0ne yg bajet cgt kt TRUFT CLUB tu)

1 MALAYSIA



haha ini lah nomb0r bertuah yg tidak berapa bertuah .. heee

halu2 okeh today ade bicara akademik n LARIAN 1 MURID , 1 SUKAN yg dibuat serentak di seluruh malaysia ... peh x pyh ckp lah penat 2 mmg lah PENAT kn tpi xpe best kowt dpt lari tdi .. ok sy bkn nye jalan cgt ...  sy lari tau!! ... hadoi lps je habis lari membe teg0 "weh zarith laju jgk ko en smpi aq panggl ko lgsg x pndg"... okeh2 im so sorry sbb x pndg hehe... eeuuu mang ai sampai2 kt pdg kaki rase kebas siot .. ha kaki aq kebas sbb x bwt regangan lorh .. heh bkn xnk bwt tau cume x smpt jek... xsmpt sbb... okeh mse 2 nk p letak beg dkt anjung padang , lps je ltk beg tgk bebudak lelaki dh start lari diikuti dgn dark pompuan lahkn , aq pown blurr giler , apalagi lari lah kn , x sompek eden nk bwt r0gangan 2 yg kobeh kaki eden 2 haa ...  hayo0 tapa lah pekare dh lepas xpyh dikenang ( ceh pasai apa plak ayat ni muncoi nih )... 

 yeye mmg lapa kowt .. titew nan membe2 titew sume xsmpt breakfast tau ..
2 yg tibai APP0L0 CAKE tuh .. heee 
:p


(love larian 1 murid , 1 sukan , 1 malaysia so much lah)